Was je auto zonder krassen met deze onmisbare tips!

Een wasstraat is de meest gemakkelijke, snelle en milieuvriendelijkste manier om jouw auto schoon te krijgen. Autowasstraten zijn milieuvriendelijker dan wanneer je jouw auto met de hand wast. Het vuile water wordt namelijk opgevangen en gefilterd. Zo komt er geen olie, vet en zeep in het riool terecht. Daarnaast is een wasstraat tegenwoordig erg zuinig in watergebruik.

Maar om kosten te besparen, kun je natuurijk zelf je auto wassen. Wij delen onmisbare tips om je auto zelf te wassen zonder krassen te maken!

Tip #1
Gebruik twee emmers. De ene emmer gebruik je als wasemmer en de ander als spoelemmer. De wasemmer vul je met lauw water en een goede autoshampoo die de lak niet aantast. In de spoelemmer doe je alleen lauw water. Draag een washandschoen en zorg ervoor dat je deze om de 15 seconden omspoelt in de spoelemmer. Op deze manier blijft het waswater schoon.

Tip #2
Ververs het water in de spoelemmer regelmatig als er vuil in zit. Zo zorg je ervoor dat je het vuile water niet weer over je net schone auto verspreid.

Tip #3
Voor je velgen is er een speciale velgenreiniger te koop. Wanneer je de velgen schoonmaakt, kun je het beste een andere washandschoen gebruiken of een kwast of borstel.

Tip #4
Was je auto altijd in de lengterichting. Wanneer je de auto met draaiende bewegingen wast, kunnen er ronde krassen in je lak ontstaan. Deze zijn in zonlicht goed te zien.

Tip #5
Is je auto weer helemaal schoon? Droog deze dan met een zachte droogdoek

Extra tip
Verwijder regelmatig hars, vogelpoep en dode insecten van je auto zodat deze je lak niet kunnen beschadigen.

Je auto is weer ready to go!

Comments are closed.