Waarom je auto wassen in een wasstraat?

Het grootste voordeel van je auto wassen in een wasstraat, is natuurlijk dat je het niet zelf hoeft te doen.

In principe doet een wasstraat niets anders dan jij zelf, maar het is gemakkelijker en sneller. Je hoeft vaak je auto alleen maar ergens in te rijden en vervolgens heb je binnen enkele minuten een schone auto terug.

Wat je echter waarschijnlijk niet weet, is dat een carwash milieuvriendelijker is dan jouw auto zelf wassen. Het vuile water wordt in een carwash opgevangen en gefilterd. Zo komen de olie, vet en zeep niet in het riool terecht, wat beter is voor het milieu. Bovendien is een wasstraat zuiniger in watergebruik. Het watergebruik wordt elk jaar teruggedrongen omdat nieuwe wasinstallaties zuiniger zijn.

Kun je ook met een nieuwe auto door de wasstraat?

Vroeger was het antwoord duidelijk nee. Dit kwam vanwege de harde plastic haren van de borstels die de lak van een nieuwe auto zouden beschadigen. Tegenwoordig gebruiken we borstels van zachter, “zeem-achtig” materiaal waardoor de lak niet wordt aangetast. Tevens is de techniek sterk verbeterd, daarom kun je met een gerust hart gewoon met je nieuwe auto door de carwash rijden.

Daarnaast is het een voordeel dat je kunt kiezen uit meerdere wasprogramma’s. Hierdoor heb je zelf in de hand hoe je auto precies schoongemaakt wordt en wat je qua kosten kwijt bent. Bij Carwash Volendam heb je bijvoorbeeld een luxe programma waarin wij de auto: voorwassen, wassen, wielwassen, bodemreinigen, superwas, en drogen.

De kosten van een carwash vallen over het algemeen mee. Het hangt er met name van af welk programma je kiest, én in welk dorp of welke stad je bent. Meestal moet je denken aan een bedrag tussen de €5,00 en €20,00 euro. Bij Carwash Volendam heb je al een wasprogramma vanaf €5,00 en een luxe programma voor €9,00.

Dus, heb je haast of geen zin om jouw auto te wassen? Kom dan langs bij Carwash Volendam voor een volledige wasbeurt van jouw auto!

 

Comments are closed.