Verwijder een vieze geur uit jouw auto in 5 stappen

Een vieze geur uit een auto verwijderen, is best lastig. Denk bijvoorbeeld aan een rooklucht of een hondengeur. Vooral bij tweedehands auto’s kun je een onaangename geur aantreffen. De geur zit in de bekleding en is daardoor lastiger eruit te krijgen. Wij delen vijf tips om je hierbij te helpen!

1. Ruim de auto vooraf goed op

Door de auto op te ruimen, kun je makkelijker overal bij om schoon te maken. Ook plekken die moeilijker te bereiken zijn, dienen opgeruimd te worden. Denk bijvoorbeeld aan etensresten tussen gleuven of in hoekjes.

2. Stofzuig de auto grondig

Stofzuig de auto grondig. Vooral de bekleding van de auto. Lost dit de smerige geur niet op? Dan kun je de bekleding ook met stoom reinigen. Mocht zelfs niet werken, kun je ook een speciale shampoo voor interieur gebruiken. Voor leren bekleding is het belangrijk dat je speciale leerpoets gebruikt.

3. Maak harde oppervlakken goed schoon

Harde oppervakken dienen ook schoongemaakt te worden. Vooral het dashboard. De airconditioning kan ook een vieze geur veroorzaken. De airco circuleert lucht door de auto waardoor een vieze lucht snel verspreid wordt. Er kan zelfs schimmel ontstaan. Met een speciale airco-cleaner kun je de airco uitspuiten.

4. Luchtverfrisser onder de motorkap

Door luchtverfrisser onder de motorkap te spuiten, kun je van een sigarettenlucht af komen. Side note: dit werkt alleen als de auto helemaal schoon is. Een rooklucht kan heel diep zitten. Als de auto schoon is en je de lucht nog steeds ruikt, kun je luchtverfrisser in de luchtinlaat doen. Op deze manier komt er een aangename geur in de hele auto. Om echt effect te hebben, kun je dit vaker herhalen.

5. Gebruik ozon

Gebruik deze tip enkel als de bovenstaande tips niet hebben geholpen. Deze optie is namelijk een flinke investering en een erg precies klusje. Ozon behandelt de geur op een agressieve manier. Gebruik het daarom niet langer dan 30 minuten in de auto. Als je dit niet doet, loop je het risico dat het interieur beschadigd.

Comments are closed.