Slecht weer? Was je auto voordat je de weg op gaat!

Wanneer het regent of vriest, is het niet je eerste reactie om de auto te wassen voordat je op pad gaat. Toch kun je dit maar beter wel doen, geeft brancheorganisatie BOVAG aan. Dit geldt met name voor de nieuwere auto’s die camera’s, sensoren en/of radars hebben. Deze werken minder goed wanneer er vuil op zit. Daarom is het beter als je de auto bij slecht weer en gladheid eerst wast, zodat deze veiligheidssystemen hun werk goed kunnen doen.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 45 procent van de automobilisten de veiligheidssystemen gebruikt ter ondersteuning tijdens het rijden. 22 procent vertrouwt er zelfs volledig op, aldus BOVAG. Deze gegevens komen uit een onderzoek onder 1047 automobilisten in december 2016. De helft van de deelnemers blijkt niet eens op de hoogte van het feit dat veiligheidssystemen niet/minder goed werken door opgehoopt vuil of sneeuw op camera’s, sensoren of radars.

Wanneer moet je extra opletten?

Wanneer de wegen glad worden, strooit Rijkswaterstaat al gauw miljoenen kilo’s zout. De combinatie van zout en ander vuil op de weg, zorgt ervoor dat jouw auto sneller vies wordt. Veiligheidssystemen zoals rijstrookassistentie of dodehoeksensoren worden dan ook vies waardoor zij minder goed werken. Dit kan gevaar opleveren in het verkeer.

Het advies is daarom: was eerst jouw auto wanneer er slecht weer verwacht wordt en je de weg op moet.

Carwash Volendam is 7 dagen per week geopend!

Bekijk hier onze wasprogramma’s >>

Comments are closed.