Maak jouw auto lenteklaar in 6 stappen

De lente is in zicht! De dagen worden al langer en de weersvoorspellingen worden ook weer beter. Na alle kou, wind en regen is het wel nodig om de auto voor te bereiden op de warmere temperaturen. Daarom delen wij 6 stappen om jouw auto lenteklaar te maken!

Stap #1. Banden wisselen

Zodra de temperaturen omhoog gaan, mogen de winterbanden weer onder de auto vandaan. Zomerbanden zijn beter geschikt voor warmere temperaturen en lichter voor de auto. Vanaf temperaturen boven de 7 graden, is het beter om met zomerbanden te rijden vanwege de grip op het wegdek.

Stap #2. Remmen controleren

Als de banden worden verwisseld bij de garage, laat dan gelijk de remmen controleren. Kou en nat weer kunnen de kwaliteit van de remmen beïnvloeden.

Stap #3. Ruitenwisserbladen vervangen

De ruitenwisserbladen hebben hun werk weer gedaan de afgelopen tijd na al die regen. Dat de lente begint, betekent helaas niet dat de regenachtige dagen voorbij zullen zijn. Het is belangrijk dat de ruitenwisserbladen hun werk goed blijven doen. Vervang deze dus regelmatig. En nu je toch bezig bent om de auto lenteklaar te maken, is dit een goed moment!

Stap #4. Controleer de airco

Als je de airco tijdens de winter weinig gebruikt, kan dit voor problemen zorgen als je hem na lange tijd weer aandoet. Controleer daarom of de airco nog naar toebehoren werkt, voordat je het echt nodig hebt.

Stap #5. Lenteschoonmaak

De buitenste laag van de auto wordt in de winter aangetast door opkomend vuil, zoals zand en zout. Met een wasbeurt verwijder je dit. En als je dan toch de buitenkant aan het schoonmaken bent, kun je ook gelijk de binnenkant meenemen. Even met de stofzuiger en een doekje erdoorheen en de auto is weer helemaal klaar voor gebruik!

Comments are closed.