Last van een smerige geur in je auto? Zo krijg je deze eruit!

Smerige geuren in je auto verwijderen, kan een flinke opgave zijn. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende hondengeur of de geur van sigaretten. Met name bij tweedehands auto’s wil het nog weleens voorkomen dat de auto niet zo fris ruikt. Omdat de geur helemaal in de bekleding zit, krijg je deze er lastig uit. Maar wij hebben tips!

1. Ruim je auto eerst écht goed op, ook op de plekken die moeilijker te bereiken zijn.

2. Vervolgens dien je de auto eerst écht goed te stofzuigen. Vooral de bekleding. Geen resultaat? Dan kun je de bekleding van je auto ook reinigen met stoom. Als zelfs dat niet helpt, bestaat er ook speciale shampoo die je voor het interieur kunt gebruiken (Let op: bij leren stoelen dien je speciale leerpoets te gebruiken).

3. Reinig de harde oppervlakten. Ook deze hebben een goede poetsbeurt nodig, met name het dashboard. Een andere verborgen veroorzaker van stank, is de airconditioning. Deze circuleert de lucht door de auto, waardoor een vieze geur makkelijk verspreid wordt. Hier kunnen zelfs schimmels door ontstaan. Met een speciale airco-cleaner kun je de airco uitspuiten.

4. Verspreid luchtverfrisser onder de motorkap als je van een sigarettenlucht af wilt. Dit werkt alleen als je auto al helemaal schoon is. Sigarettenlucht gaat overal diep in zitten. Wanneer je auto schoon is en je het nog steeds ruikt, kun je luchtverfrisser in de luchtinlaat doen, zodat de aangename geur in de hele auto terechtkomt. Het kan voorkomen dat je dit vaker moet doen om het effect echt goed te ruiken. Extra tip: gebruik natuurlijke middelen, omdat sommige luchtjes juist voor een onaangenaam effect kunnen zorgen wanneer deze zich vermengen met andere producten.

5. Gebruik ozon. Gebruik deze optie alleen als bovenstaande tips niet werken. Het gebruik van ozon is namelijk een flinke investering en erg precies werk. Ozon valt de stank in de auto op een agressieve manier aan. Je kunt het daarom ook niet langer dan 30 minuten in de auto gebruiken. Hou je dit niet goed in de gaten, dan loop je het risico dat het interieur beschadigd wordt.

Comments are closed.