Een koele auto zonder airco in 6 stappen

Ga je met de auto op vakantie, maar heb je geen airconditioning in de auto? Met deze zes tips kun je het enigszins koeler maken in de auto:

Tip 1: Neem bevroren waterflessen mee

Vries vooraf een aantal waterflessen in. Wikkel deze in handdoeken en neem ze mee in de auto. Je kunt deze ter verkoeling in je nek leggen en als het ijs gesmolten is, kun je het ijskoude water lekker opdrinken.

Tip 2: Een bakje met ijsblokjes

Plaats een bakje met ijsblokjes op de vloer van de auto en zet de ventilator aan. De ventilator zal ervoor zorgen dat er zo koude lucht door de auto wordt geblazen.

Tip 3: Gebruik zonneschermen

Je kunt de meeste warmte uit de auto houden door zonneschermen te plaatsen voor de ramen.

Tip 4: Natte doekjes voor de luchtblazers

Laat de luchtblazers koude lucht blazen door er natte doekjes voor te hangen. Dit maakt de auto een stuk koeler. Neem vooral een voorraadje natte doekjes mee, want door de blower zijn de doekjes wel snel droog.

Tip 5: Rij in koele tijden

Probeer de warmste momenten van de dag te vermijden, alleen als dit mogelijk is natuurlijk. Reizen kunnen het beste gepland worden tijdens koelere tijdstippen, zoals in de ochtend of later op de avond. De ergste warmte is dan nog niet begonnen en in de avond al voorbij.

Tip 6: Gebruik een autoventilator

Je kunt een autoventilator bij de winkel kopen. Een autoventilator brengt direct verkoeling en is eenvoudig te bevestigen op je voorruit.

Fijne vakantie!

Comments are closed.