De lente staat voor de deur!

De astronomische lente staat voor de deur, dus het mag onderhand wel gedaan zijn met die vrieskou en sneeuwbuien. Helaas zie je met dat zonlicht op je auto ook direct dat hij een stuk vuiler is dan je dacht. Tijd dus voor een wel verdiende wasbeurt!

Pekel is slecht voor je auto

We hebben afgelopen winter genoeg te verduren gehad, dus is er ook de nodige pekel gestrooid. Goed voor de verkeersveiligheid, maar niet bepaald goed voor je auto. Pekel die op je auto blijft zitten kan namelijk schade aanrichten op plekken waar de lak al was beschadigd of de carrosserie zwak is. Weghalen dus die pekel!

Ga voordat je aan de slag gaat wel eerst goed je auto af. Pekelresten kunnen krassen veroorzaken op je lakwerk.

Was ook de onderkant van je auto

De onderkant van de auto wordt nogal eens vergeten. Je ziet hem tenslotte toch niet en hij is ook niet erg praktisch te wassen. Resultaat? Een autobodem vol krasjes en beschadigingen die uiteindelijk tot schade kunnen leiden. Zorg dus dat je eens in de zoveel tijd een keer door de autowasstraat gaat. Zo wordt ook de onderkant eens een keer goed schoongemaakt.

Vergeet trouwens ook niet om regelmatig je velgen een poetsbeurt te geven. Komt ze absoluut ten goede.

Je auto wassen bij koud weer

Ok, dus het is inmiddels bijna lente. Maar we weten allemaal dat dit in Nederland geen garantie is voor goed weer. Het zou niet de eerste keer zijn dat er in april toch nog een vorstperiode op komt zetten. En wil je dan echt op dat moment je auto wassen? Let dan even op onderstaande tips om schade aan je auto te voorkomen.

  • Gebruik lauw water i.p.v. heet water
  • Zorg dat je na het wassen de rubbers en randen van de autodeuren droogmaakt
  • Last van klemmende deuren door kou? Smeer de rubber randen eens in met wat vaseline
  • Neem de sloten van je autodeuren en tankdop onder handen met antivriesspray
  • Zet tijdens en een tijdje na het wassen je ruitenwissers omhoog. Kunnen ze ook niet vastvriezen.

Zo kan je auto er weer een poosje tegenaan en blinkt hij weer als nieuw!

Comments are closed.