De lente is in zicht! Bereid jouw auto voor

Heb je de afgelopen dagen het weerbericht gezien, dan weet je dat de lente in zicht is. Niet alleen de dagen worden langer, maar de temperatuur gaat ook weer omhoog. Na alle nattigheid en de harde windvlagen, is het nu tijd om jouw auto voor te bereiden op de lente! Wij delen 5 stappen hoe je dit kunt doen.

Stap #1. Banden wisselen

Zo’n strenge winter hebben we niet gehad… Maar mocht jij toch winterbanden onder de auto hebben, is het nu tijd om deze weer te verwisselen voor zomerbanden. Zomerbanden zijn beter geschikt voor warmere temperaturen en lichter voor jouw auto. Als de temperatuur een langere periode boven de 7 graden blijft, is het tijd voor zomerbanden. Je hebt met deze temperaturen dan meer grip op het wegdek.

Stap #2. Remmen controleren

Laat jij jouw winterbanden bij een garage verwisselen? Dan is het een goed idee om gelijk de remmen te controleren. De winterse buien van de afgelopen periode kunnen namelijk de kwaliteit van de remmen beïnvloeden.

Stap #3. Ruitenwisserbladen vervangen

Je kon niet zonder ze de afgelopen periode: de ruitenwisserbladen. Er wordt een drogere periode voorspelt. Maar mocht er dan toch nog eens regen vallen, is het wel handig als jouw ruitenwissers nog goed functioneren. Vervang de ruitenwisserbladen en je weet dat je er weer even tegenaan kunt. Ook dit kun je gelijk bij de garage laten doen.

Stap #4. Controleer de airco

Heb je de airco weinig gebruikt deze winter? Als de airco weinig gebruikt wordt, kan die kuren vertonen als die na lange tijd weer aangezet wordt. Check of de airco nog goed functioneert, voordat je straks tijdens de warme temperaturen er achter moet komen dat die niet werkt.

Stap #5. Lenteschoonmaak

Opkomend vuil door regen, zoals zand en zout, kan de buitenste laag van de auto aantasten. Voorkom dit door de auto een wasbeurt te geven. Bekijk onze wasprogramma’s en rij eens langs! En als je dan toch bezig bent… Haal ook even de stofzuiger en een doekje door de auto en jouw auto is helemaal klaar voor de lente!

Comments are closed.