Binnenkant autoruiten schoonmaken

De binnenkant van de autoruiten wordt natuurlijk veel minder snel vies dan de buitenkant. Toch is het belangrijk regelmatig ook de binnenkant van de ruiten schoon te maken.

Een veel gestelde vraag is toch altijd weer: hoe maak je de binnenkant van je ramen goed schoon?

Problemen die vaak voorkomen zijn vaak de strepen die blijven zitten aan de binnenkant van de ruiten. Er zijn veel soorten ruitenreigers speciaal voor autoruiten, maar hetgeen dat het beste werkt is een glasreiniger zoals Glassex. Het verschil in prijs in de ruitenreinigers zit vooral in de geur van de reiniger, de werking is hetzelfde.

Voor een optimaal resultaat is het verstandig om de binnenkant met verticale bewegingen af te nemen en de buitenkant met horizontale bewegingen, daardoor kan je precies zien waar de strepen zitten.

Een oude autohandelaren truc voor prachtig glanzende ruiten is, de autoruiten opwrijven met een natte krant. Tijdens het wrijven van de krant over het raam, trekt de inkt van de krant ingetrokken vuil uit het oppervlak van de ruit. Het eindresultaat mag dan ook met recht schitterend genoemd worden.

creatief met een vuile auto

Comments are closed.