Autowassen met de hand in 5 stappen

De zon schijnt nog even en het weekend is al bijna weer in zicht. Kan jouw auto wel een wasbeurt gebruiken en wil je dit voor de verandering eens met de hand doen? Wij delen 5 stappen om de auto op de juiste manier met de hand te wassen.  

1. Gebruik geen spons

Allereerst raden wij aan om geen spons te gebruiken als je de auto gaat wassen. Vuil en zand kunnen zich in de spons ophopen. Dit kan krassen veroorzaken. Met een microfiber washandschoen kun je dit voorkomen.

2. Was je auto in de lengterichting

Nu je weet welke washandschoen je het beste kunt gebruiken, is de wasrichting ook belangrijk. Wij raden aan om de auto in de lengterichting te wassen. Bij draaiende bewegingen veroorzaak je cirkelvormige krassen die in vol zonlicht goed te zien zijn.

3. Gebruik een hogedrukreiniger zorgvuldig

Gebruik jij een hogedrukreiniger wanneer je de auto wast? Zorg er dan voor dat je minimaal 20cm afstand houd tussen de auto en de spuit. Hiermee voorkom je dat de lak beschadigt.

4. Gebruik een speciale velgenreiniger

Met een schilderskwast kun je de speciale velgenreiniger goed verdelen over de velgen. Tip: vergeet de achterzijde van de wielen niet. Dit vuil kan aankoeken en voor onbalans zorgen.

5. Maak je auto droog met een droogdoek

Met een speciale droogdoek voor auto’s kun je veel vocht absorberen en voorkom je beschadigingen.

Comments are closed.