Auto wassen is gezond – Tips voor het schoonmaken van de binnenkant van de auto

Wist je dat het gemiddelde auto interieur ongeveer 700 schadelijke bacteriën bevat per 2,5 vierkante centimeter? Dat is 9 keer zo veel dan een gemiddelde wc-bril, dit heeft Brits onderzoek uitgewezen. We kunnen daar wel mee stellen dat de auto een broedplaats is van bacteriën.

Ondanks dat het voor velen een vervelende klus is om de binnenkant van de auto schoon te maken, is het verstandig om dit wat vaker te doen. En zeg nou zelf, het is ook gewoon erg lekker om in een schone auto te rijden. Om je te helpen geven we je een paar tips die het schoonmaken van de binnenkant van de auto iets vergemakkelijken.

Het leeghalen van de auto de eerste stap. Gooi al het vuilnis weg en bewaar je persoonlijke eigendommen goed. Check of alles eruit is, want als je iets opzuigt kan dat nogal wat problemen opleveren, vooral in de wasstraat.

Verwijder de matten, klop deze uit, maak ze goed schoon met de stofzuiger en spray de matten eventueel in met een tapijtreinigingsspray.

Voor het stofzuigen is het belangrijk dat je een echte stofzuiger gebruikt, of de stofzuiger gebruikt van de carwash i.p.v. een kruimeldief. Zuig eerst de vloer en de achterbak met het wijde mondstuk en gebruik een smaller opzetstuk voor de kiertjes. Leg een doek op de drempel van de deur om krassen te voorkomen. Voor zowel de stoelen en het dashboard kun je het beste het borstelstuk gebruiken. Vooral de vouwen in de stoel hebben speciale aandacht nodig vanwege zand, kruimels en ander vuil.

Zet de puntjes op de i met een vochtige doek met allesreiniger. Deze haal je nogmaals over het dashboard, de binnenkant van de deuren en de versnellingspook.

Dan rest nog het schoonmaken van de binnenkant van de autoruiten. Over dit onderwerp hebben we al eerder geschreven. Lees hier hoe je de binnenkant van je autoruiten het beste kunt schoonmaken.

Comments are closed.