57 procent van de Nederlanders wast de auto minder in de winter

Meer dan de helft (57%) van de Nederlanders wast de auto minder of niet in de winter. 10% wast de auto überhaupt nooit. Dat blijkt uit een onderzoek van brancheorganisatie Bovag dat is gehouden onder Nederlanders met een auto jonger dan vier jaar. En dat terwijl dit erg belangrijk is voor de veiligheid vanwege de technologie die gebruikmaakt van camera’s, sensoren of radar. Meer hierover vind je in het vorige blog >>

43% van personen die in de winter hun auto niet/minder wast, ten opzichte van andere seizoenen, geeft als reden dat de auto al snel weer vies is. 28% is bang dat de deurrubbers vastvriezen en 37 procent vindt het zelf te koud om de auto te wassen. Degene die wél hun auto wassen in de winter, doen dit veelal in een professionele wasstraat.

Waarom is het belangrijk om je auto wél te wassen?

Allereerst vanwege de veiligheid. Als jij jouw auto niet regelmatig wast, kunnen opgehoopt vuil en strooizout zorgen voor onleesbare kentekenplaten of een afname van de lichtopbrengst van de autolampen. Daarbij komen nog de nieuwe veiligheidstechnologieën, zoals camera’s en sensoren die hun functie door het vuil niet goed kunnen uitvoeren.

Ten tweede hoort autowassen bij het onderhoud aan de auto. Als jij jouw auto regelmatig wast, gaat de auto langer mee. De lak blijft langer mooi en alles blijft langer naar toebehoren werken.

Geen zin om zelf de auto te wassen in de winter?

Rij eens langs Carwash Volendam! Wij zijn zeven dagen in de week geopend!

Bekijk hier onze wasprogramma’s >>

Comments are closed.