5 tips om te besparen op brandstofkosten

Brandstof voor de auto wordt steeds duurder, daarom hebben wij 5 tips verzameld hoe je kunt besparen op brandstofkosten.

1. Vermijd tanken langs de snelweg

De hoge prijzen om te tanken langs de snelweg, zijn je vast weleens opgevallen. Wanneer je tankt langs een N-weg of in een dorp kan jou dit tot wel 17 cent per liter schelen. Probeer enkel langs de snelweg te tanken als het écht nodig is. Bespaar op brandstofkosten en zorg ervoor dat je met voldoende brandstof de snelweg opgaat.

2. Een onbemand tankstation is voordeliger

De onbemande tankstations zijn vaak goedkoper omdat er geen personeel betaald hoeft te worden. Je kunt er enkel met jouw pinpas of creditcard betalen. Gebruik de ANWB Onderweg app om deze voordeligere tankstations te spotten. Je kunt zoeken op adres, postcode of via de interactieve kaart. De app laat zien welke tankstations in de buurt zijn, inclusief actuele tarieven. De goedkoopste stations zijn te herkennen aan de groene kleur.

3. Maak gebruik van voordeelacties

Veel tankstations hebben speciale dagen waarop ze (extra) korting geven. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Firezone Friday’ en ‘Dankjewel Dinsdag’ van Amigo. Uit onderzoek is gebleken dat je op maandag vrijwel nergens korting krijgt. Zaterdag daarentegen is de meest voordelige dag. Op de meeste plekken krijg je op zaterdag de meeste korting.

Een ander leuk weetje: ’s ochtends tank je vaak duurder dan in de middag of avond. Tip: tank nooit op een maandagochtend. 

4. Check vooraf de brandstofprijzen

Als je weet dat je moet tanken, kun je via de ANWB Onderweg controleren waar de brandstofprijzen het voordeligst zijn. Er zijn ook meerdere websites waar je dit kunt opzoeken, maar de ANWB App laat direct zien welke goedkopere tankstations bij jou in de buurt zijn en is altijd actueel. Zo kun je ook de brandstofprijzen met elkaar vergelijken.

5. Pak vaker de fiets

Erg voor de hand liggend, maar wanneer je de auto minder vaak pakt, bespaar je natuurlijk ook op brandstofkosten. Kleine afstanden kunnen prima met de fiets. Daarbij is het ook nog eens goed voor je gezondheid, en het is vaak nog sneller ook!

Comments are closed.