5 stappen voor een opfrisbeurt van de binnenkant van jouw auto na een vakantie

Ongeveer 6 miljoen mensen gaan jaarlijks met de auto op vakantie naar het buitenland. Het interieur kan het zwaar te verduren krijgen tijdens zo een auto vakantie. Vieze schoenen, afval en etensresten zijn nog maar een paar punten die de binnen kant van jouw auto vies maken. Het stofzuigen van de auto is in dit geval vaak niet voldoende. In dit blog delen wij een aantal simpele stappen om de binnenkant van jouw auto een opfrisbeurt te geven!

Stap #1. Maak de auto helemaal leeg

Na de vakantie blijven er vaak spullen achter in de auto. Van snoeppapiertjes, lege drinkflesjes tot andere afvalresten. De eerste stap om de auto op te frissen is om de auto helemaal leeg te halen en alle losse spullen uit de auto te halen. Door de auto helemaal leeg te halen kom je al het afval wat in de auto ligt tegen en kun je daarna de auto goed schoonmaken zonder dat er iets in de weg ligt. Haal ook alle vloermatten uit de auto. Klop je vloermatten buiten de auto uit en laat deze tijdens het schoonmaken buiten de auto liggen.

Stap #2. De binnenkant van je autoruiten schoonmaken

De binnenkant van je autoruiten hoeven minder vaak schoongemaakt te worden dan de buitenkant van de ruiten. Er komt immers minder vuil op terecht. Toch is het aan te raden om dit regelmatig schoon te maken. Doe wat glasreiniger op een keukenrol en poets daarmee de binnenkant van je autoruiten schoon. Hoe jij het optimale resultaat kunt behalen bij het schoonmaken van de binnenkant van je autoruiten kun je lezen in een vorig blog >>.

Stap #3. Het dashboard stofvrij maken

Na het wassen van de ramen ga je door naar het dashboard. Het schoonmaken van je dashboard doe je door met een vochtige- of microvezeldoek met een scheutje reinigingsmiddel erop het dashboard af te nemen. Binnen een paar seconden is het dashboard al stofvrij. Neem na het dashboard ook gelijk het stuur, de versnellingspook, de deuren en de zonneschermpjes etc. mee om deze ook te reinigen en stofvrij te maken.

Stap #4. Stofzuigen van de auto

Bij het uitzuigen van de auto begin je zo hoog mogelijk en werk je naar beneden toe. Begin met het weghalen van stof en haren van de hoofdsteunen. Na de hoofdsteunen ga je door naar beneden om de rugleuning en het zitvlak van de stoel uit te zuigen. Let goed op de kieren van de stoel, hier blijven vaak veel kruimels, zand en ander vuil achter. Na dat alle stoelen stof en afval vrij zijn zuig je vervolgens de vloer van de auto. Vergeet de laadruimte van de auto niet! Met een klein opzetstukje kun je alle ventilatieroosters uitzuigen om stof te verwijderen.

De vloermatten van je auto heb je buiten uitgeklopt. Deze kun je daarna met een stofzuiger nog extra schoonmaken. Voor een echte opfrisbeurt zou je de matten kunnen laten reinigen. Na het stofzuigen van de matten kunnen de matten weer terug gelegd worden in de auto.

Stap #5. Je auto fris laten ruiken

Nu de auto opgefrist en schoon is, wil je ook dat deze fris ruikt. Luchtverfrissers geven het perfecte resultaat om de auto fris te laten ruiken. Er bestaan speciale luchtverfrissers voor auto’s die je kunt spuiten op de automatten en stoelen. Door deze luchtverfrisser zullen nare luchtjes uit de stoelen en matten verwijderd worden. Om de frisse geur in je auto te blijven houden kun je natuurlijk ook een autoparfum in de auto ophangen.

Na het volgen van deze stappen heb jij je auto in een korte tijd weer opgefrist!

 

Comments are closed.