5 hulpmiddelen om de auto mee te wassen

Een auto met de hand wassen, lijkt heel eenvoudig. Dat is het ook, maar wist je dat de meeste krassen op de lak ontstaan door onjuist wassen? Met deze 5 hulpmiddelen kun je de kans op krassen minimaliseren, dieper reinigen en besteed je minder tijd dan nodig aan de wasbeurt.

1. Insectenspons

Dit is een item die je niet vaak tegenkomt, maar wel belangrijk is. De insectenspons is speciaal ontworpen om vastzittende resten van insecten en teervlekken te verwijderen zonder dat de lak beschadigt.

2. De wafel-geweven glazen handdoek

Dit is een gespecialiseerde microfiber handdoek speciaal ontworpen voor glas. Ze absorberen en reinigen erg goed vanwege hun laagpoligheid of vezels. Let op het verschil in vezellengte tussen glazen handdoeken en verfhanddoeken. Glazen handdoeken mogen niet op de lak gebruikt worden.

3. De kleistreep

De kleistreep dien je niet bij iedere wasbeurt te gebruiken. Let erop dat je de verf alleen kleit als deze ruw aanvoelt. Probeer de verf tijdens het wasproces te bewerken om de reeds aanwezige water- en zeepsmering op je verf te gebruiken.

4. Washandjes van lamswol

Merino of washandjes van lamswol tillen het vuil van het oppervlak. Op deze manier minimaliseer je de kans op krassen, wanneer je over vuil heengaat. Sponzen, handdoeken en borstels duwen het vuil over je verf en kunnen krassen achterlaten.

5. Auto droogblazen 

Als je de auto gewassen en gedroogd hebt, zit er altijd nog wat water verborgen in je spiegels, lichten, deurstoringen, ruitengordijnen, deurgrepen, gaten voor wielmoeren, etc. Dit water loopt over je net droge verf, wat strepen kan veroorzaken. Met perslucht duw je het resterende water eruit. Je kunt dit vervolgens met een microvezeldoek opvangen.

Comments are closed.