10 tips om jouw auto voor te bereiden op de lente

De lente is officieel begonnen! Tijd voor een grote schoonmaakbeurt. Met deze 10 tips maak jij jouw auto klaar voor de lente:

1. Winterbanden afnemen
Deze heb je niet meer nodig, dus winterbanden eraf zomerbanden erop. Zomerbanden kunnen goed tegen hitte en ze zijn lichter voor de auto.

2. Was je auto regelmatig
Een auto gaat langer mee als je deze regelmatig wast. Zand, stof en zout kunnen aan de buitenste laag van je auto vreten. Daarom is het belangrijk dat je jouw auto regelmatig een goede wasbeurt geeft zodat je de kans op beschadiging verkleind.

3. Laat je auto wassen
Je kunt jouw auto natuurlijk ook naar Carwash Volendam brengen, dan verzorgen wij de auto zowel binnen als buiten.

4. Nieuw paar ruitenwisserbladen
Ook al hoop je natuurlijk op zonnestralen in de lente, kan het ook flink regenen in Nederland. Daarom is het belangrijk dat je een nieuw paar ruitenwisserbladen op je auto zet. Zo weet je zeker dat je goed zicht hebt tijdens de regen!

5. Vervang het luchtfilter
Laat de motor makkelijker ademen door het luchtfilter te vervangen. Zout en zand in het regenwater wordt vaak in de luchtinlaat gezogen. Een luchtfilter voorkomt dit, maar dan dien je deze wel regelmatig te vervangen. De lente is hiervoor het perfecte moment!

6. Zorg dat de wielen goed zijn uitgelijnd
Als de wielen van de auto niet goed zijn uitgelijnd, kunnen de banden ongelijkmatig slijten. Dit kan gebeuren in de winter, door water en bevriezing kunnen er schuren in het wegdek ontstaan. Wanneer jij deze dan raakt, kunnen je wielen in een foute richting vertrekken. Hoe merk je dat jouw banden niet goed meer zijn uitgelijnd? Wanneer je auto niet recht naar beneden de weg afrolt, het stuur naar een kant trekt of als je trillingen ervaart,

7. Controleer de airconditioning 
Je wil er niet achterkomen dat de airco niet goed werkt wanneer je hem nodig hebt. Controleer dit daarom voordat de warme dagen komen. Als deze namelijk een lange winter niet gebruikt is, kan dat voor problemen zorgen. Je kunt jouw airco bij een garage laten controleren.

8. Controleer de koelsystemen
In de winter is dit geen probleem, maar door het warme weer kan een auto snel overhit raken. Laat daarom de koelsystemen even controleren voordat het warm wordt.

9. Motorolie en oliefilter controleren
Zo na de winter is het goed om ervoor te zorgen dat jouw auto weer als een goed geoliede machine werkt. Controleer daarom de motorolie en het oliefilter.

10. Controleer de remmen
Remmen krijgen in de winter wat te verduren met het ijs en sneeuw. Laat ze daarom in de lente even checken of ze nog goed werken.

Comments are closed.